torstai 5. huhtikuuta 2012

Maailman paras juustokakku.

Jos mietit vielä et mitä tekis jälkkäriks pääsiäisenä ni tässä tulee, ei enempää eikä vähempää kun maailman parhaan juustokakun ohje. Oon kokeillu jos jonkinlaisia juustokakkuja ja voin kyllä todeta että tää on tähänastisista paras.


Lime-juustokakku

pohja:
* Digestive keksejä n.12kpl
* 75g voita tai margariinia

täyte:
* 7 liivatetta
* 4 dl kermaa
* 3 valkuaista
* 400 g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 dl limettimehua (n. 3 limetin mehu)+
* 3rkl limettimehua liivatteiden liottamista varten
* 2 dl sokeria
* 4 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää sulatettu rasva. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle. Itse tein halkaisijaltaan 26cm vuokaan. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista limeteistä mehu valmiiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot varovasti nostellen.

Sekoita sokerit ja limettimehu tuorejuuston joukkoon. Kuumenna 3rkl limettimehua kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuuston sekaan, itse käytän apuna vatkainta jottei tule ikäviä kökköjä :).

Sekoita tuorejuustoseos kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Ohjeen nappasin täältä.




En oo ennen laittanut valkuaisvaahtoa juustokakkuun, mutta se tekee kakusta kyllä ihanan ilmavan ja kevyen!

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta, täytyypä itsekin kokeilla :) lueskelen aina välillä sun blogia ja tykkään! Kivoja juttuja ja kuvia. Rentoa pääsiäistä!!
    Terkuin nainen jonka häissä olit keväällä 2010 (tunnistatko?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No taidan tietää, se on varmaan Minna siellä toisessa päässä, eikö? :) Kiva jos tykkäät blogista! Samoin sinne teille, leppoisaa pääsiäistä koko perheelle :)

      Poista
    2. Niin siis Minnahan täällä oli/on joo :) Jäi silloin vastaamatta tähän, kun ei kännykällä lähtenyt jostain syystä vastaus (oltiin matkalla mökille jossain katvealueella)

      Poista